چکیده:

سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسی ترین بخش یک واحد تولیدی سیمان می باشد به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانه های سیمان بر اساس میزان تولید روزانه (24 ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته می شود.

لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانه های سیمان می باشد.

در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره مورد بررسی قرار گرفته و راه حل هایی صحیح جهت برخورد با مشکلات مطرح شده ارائه شود تا انشاء الله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.

14000 تومان


جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید

مقدمه

  1. سیمان چیست؟

سیمان گردی است نرم، جاذب آب و چسباننده خرده سنگ که اساساً مرکب است از ترکیبات پخته شده اکسید کلسیم با اکسید سیلیس و اکسید آلومینیوم و اکسید آهن.

ملات این گرد قادر است به مرور در مجاورت هوا یا در زیر آب سخت شده و ضمن داشتن ثبات حجم مقاومت خود را حفظ نموده و در فاصله 18 روز زیر آب ماندن دارای حداقل مقاومت 25 نیوتن بر میلیمتر مربع باشد.

  1. مقدمه ای کوتاه از تاریخچه صنعت سیمان

اختراع کوره دوار سیمان در سال 1885 میلادی توسط Fredrik ransom در انگلستان به ثبت رسید. این کوره 5/1 متر قطر و 5/7 متر طول داشت.

سوخت کوره دوار در آمریکا مایع (نفت کوره) و در آلمان پودر زغال سنگ بود و خوراک کوره هم به صورت دوغاب و هم به صورت پودر تهیه می گردید. کلینکر خروجی از کوره وارد استوانه عمودی یا دواری می شد و توسط هوا خنک می گردید و هوای خروجی از خنک کن جهت سوختن زغال یا نفت کوره مورد استفاده قرار می گرفت.


عنوان کامل : بررسی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره

تعداد صفحات : 230

دسته : شیمی و زیست شناسی

14000 تومان


جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید

فهرست

چکیده

مقدمه فصل اول: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا

۱-۱-شرح فلودیاگرام  خط تولید سیمان

۲-۱-اجزاء سیستم پخت

۱-۲-۱-کوره دوار سیمان

۲-۲-۱- پیش گرمکن

۳-۲-۱-مسیر فرعی (By Pass)

4-2-1- سیستم تکلیس (Calciner)

5-2-1- خنک کن کلینکر

۶-۲-۱- سوخت رسانی و مشعل

۳-۱- متغیرهای کنترل سیستم پخت

۱-۳-۱- کنترل کوره

۲-۳-۱- کنترل خنک کن

۳-۳-۱- کنترل سوخت کوره

۴-۳-۱- کنترل تغذیه کوره

۵-۳-۱- کنترل گاز خروجی کوره

۶-۳-۱- کنترل حجم هوای اولیه

۷-۳-۱- کنترل درجه حرارت گاز خروجی از پیش گرمکن

۸-۳-۱- کنترل درجه حرارت یاتاقهای کوره

۹-۳-۱- کنترل عملکرد الکتروفیلتر

۱۰-۳-۱- کنترل سیکلونها

۱۱-۳-۱- کنترل ورودی کوره

۱۲-۳-۱-کنترل وضعیت نسوز کاری داخل کوره

فصل دوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری

۱-۲- شعله نا منظم

۲-۲-فشار بالا و ناگهانی سر کوره

۳-۲- خطاهای هنگام چرخاندن کوره

۴-۲- سرد شدن کوره و رسیدن مواد ناپخته به خنک کن

۵-۲- ریزش کوت ینگ وپدید آمدن لکه های سرخ بر روی بدنه

۶-۲- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت

۷-۲- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت

۸-۲- وجود کلینکر سرخ در خروجی خنک کن

۹-۲- از بین رفتن بخشی از نسوز کاری

۱۰-۲- تبدیل سوخت کوره از مازوت به گاز و تاثیر آن بر فرایند پخت

۱۱-۲- علل کاهش بازدهی گریت کولر و راههای جلوگیری از آن

۱۲-۲- رینگ ها و گرفتگی ها در سیستم پخت سیمان

۱۳-۲- مشکل گرفتگی سیکلونها و راههای مقابله با آن

۱۴-۲- کنترل چرخه سولفات در کوره های دوار سیمان

۱۵-۲- نسوز کاری سیستم پخت

۱۶-۲- چگونگی انتخاب اجرهای مناسب جهت نسوزکاری بر اساس آنالیز شیمیایی خوراک کوره

۱۷-۲- فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت

فصل سوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره

۱-۳- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان

۲-۳- سیمان

۳-۳- مشخصات شیمیایی و فیزیکی سیمان

۴-۳- مدولهای کنترل کیفیت مواد

۵-۳- مختصری از خصوصیات فازهای کلینکر

۶-۳- دیاگرام فازهای مختلف سیمان

۷-۳- چگونگی پخت مواد

۸-۳- عوامل موثر در پختن مواد

۹-۳- ارایه پیشنهادات و راه کارها در بحث تنظیم مواد

۱۰-۳- ویسکوزیته فاز مایع و اثر آن در تشکیل کوتینگ

۱۱-۳-میکروسکوپی کلینکر

۱۲-۳- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره

۱۳-۳- تدوین استراتژی نمونه گیری

۱۴-۳- مطالعات تفصیلی معادن

۱۵-۳- جلوگیری از عوامل بروز نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی

۱۶-۳- کالیبراسیون

۱۷-۳- توسعه اتوماسیون آزمایشگاه

منابع و مراجع

منابع و مراجع:

۱-هندبوک مهندسی سیمان “مهندس منوچهر بکائیان”

۲-تکنولوژی پخت سیمان “مهندس محمدرضا عزیزیان”

۳-مواد نسوز در کوره های دوار “مهندس منوچهر بکائیان”

۴-کوه های دوار “مهندس حسینقلی شفیعی- دکتر مصطفی خانزادی “

۵-سیمان “دکتر عباس طائب- فرشته کوهی”.

۶-ماهنامه سیمان.

۷-نشریه صنعت سیمان “احداث صنعت”.

۸-فصل نامه سیمان تهران.

۹-جزوات آموزشی مربوط به کوره های دوار سیمان موجود در شرکت سیمان هگمتان

۱۰-شیمی سیمان شرکت خدمات بهره برداری احداث.

14000 تومان


جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید